הרחבה של סוכה שמונעת הרחבה לשכן העליון

שאלה:

אני מעוניין לשנות את מקום הסוכה שלי שתצא מהסלון והשכן אינו מסכים והוא רוצה שיהיה הרחבה סגורה טוען שהוא לא יוכל להרחיב את הסלון מעל
למיטב ידיעתי הוא רוצה לעשות שם סוכה כמוני, ואם אני יעשה שם סוכה הוא לא יוכל לעשות שם סוכה כי אז זה יכווץ לו את הסלון
פרטים נוספים:
אני רוצה להעביר מכיוון שהסוכה שלי קטנה
אין לי מקום אחר לו יש
הסלון שלו במקרה והוא לא עושה שם סוכה יגדל בעוד 3 מטר ולא יהיה קטן

מי קודם בבניית הסוכה? האם יש חלוקה?
תוכלו לתת מקורות

תשובה:

שלום וברכה,

הרחבה בבית משותף הוא חלוקת השותפים בחלק ההרחבה, ולכן אין סיבה ששכן אחד יבנה סוכה ושכן ע"ג לא יוכל להרחיב כלל. ויש לחלק את השטח שכולם יקבלו הרחבה. ולכן אם לך יש סוכה אחרת אתה לא יכול לבנות מרפסת סוכה גדולה ולמנוע ממנו את ההרחבה. במקרה כזה נהוג שהתחתון מרחיב ומשאיר לעצמו סוכה. והעליון מרחי על גבה ההרחבה של התחתון עד החלק של הסוכה, דהיינו לחלק את ההרחבה שהתחתון ישאיר אופציה לעליון להרחיב ע"ג.

כדאי שתפנו לבורר מוסכם שיבדוק את הדברים ויחליט כמה כל אחד אמור לקבל.

בהצלחה.