טיפול בזריקת סקסנדה בשבת וביו"ט

שאלה:

שלום וברכה,
התחלתי טיפול בזריקת סקסנדה (לטיפול בהשמנה) צורת נטילת התרופה היא על ידי הזרקה תת עורית מדי יום (חשוב להדגיש, לא יוצא דם עקב ההזרקה)

שאלתי היא האם ניתן להזריק גם בשבת וביום טוב ?
האם יש מקום להקל בזה ?

תודה מראש.

תשובה:

שלום וברכה

זריקה כזו אינה קריטית כל יום לצורך רפואה, ומן הסתם לא נורא אם מדלגים יום אחד, לכן מצד איסור רפואה בשבת יש להמנע מלהזריק בשבת. אם אני טועה ומניעת הזריקה יום אחד עשויה לגרום לשיבוש הורמונלי שגורם פגיעה, אז תתקן אותי אבל לא נראה שיש חשש כזה. בשבת רגילה בכלל אין בעיה, מזריקי לפני שבת ואחרי זה מיד במוצאי שבת ולא הפסדנו כלום, אבל גם ביום טוב שסמוך לשבת כמו השבוע ערב חג השבועות, לא נראה שיהיה זנק ממניעת הזריקה. אבל תייעץ עם הרופא לגבי ההשלכות ואם המצב שונה תכתוב ונחשוב יחד שוב.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. אני לא זו שכתבה את השאלה אבל גם אני משתמשת בזריקה מספיק שמשנים שעה וזה גורם לתופעות לוואי קשות של שלשולים, כאבי בטן ובחילות אז בטח ובטח שלא מומלץ לוותר על ימים.
    בשבת אני מזריקה לפני כניסת השבת ובמוצאי שבת, מה עושים בחג?