התקן הורמונלי – כתמים

שאלה:

שלום הרב,
לפני חודש שמתי התקן מירנה,אחרי שההתקן הקודם עשה לי דימומים ארוכים(לא הורמונלי),
הווסת פסקה ומאז יש לי כתמים חומים
אייך אדע אייך להתנהל עם זה?
נבדקתי בשלישי שעבר ויצא נקי,ומאז אני מודעת שיש לי כתמים חומים בלבנים כהים,ורואה גם בזמן התפנות.

אנחנו אחרי תקופה ארוכה שההתקנים שיבשו לנו את הסדר,יש חלופות אחרות שמתאימות?
הכתמים מקשים עלינו

תשובה:

שלום וברכה

אם המטרה היתה להמנע מכתמים אז אינני יודע מי יעץ לכם את זה, כי המירנה באופן ברור עושה כתמים לפחות חצי שנה בממוצע. אמנם אחר כך יש נשים שכלל לא מקבלות מחזור, אף כי יש שמקלות כרגיל רק בכמות פחותה של דימום. האפשרות הכי טובה כדי להמנע מדימום היא מניעה תרופתית בכדורים, אבל זה לא מומלץ לנשים שמתחילות בזה בגיל מבוגר יחסית. יש להתייעץ עם רופאת נשים שעובדת עם הציבור הדתי חרדי ובקיאה בענין זה.