אחריות על נזק של סגירת ברז

שאלה:

שכן סגר את ברז המים המעביר מים לקולט שמש סלולרי המחמם את המים של כל הבניין, ללא שידע כי הברז הזה סוגר לכולם את המים. מכיוון שלא היה מים חמים, הזמינו השכנים טכנאי, שהגיע כמה פעמים מכיוון שלא היה ברור מה התקלה, ולבסוף גילה שהברז סגור הוא פתח אותו, וחזר המים. השאלה היא מי צריך לשלם את ביקור הטכנאי, השכן שסגר את הברז הראשי או כל הדיירים?

תשובה:

שלום וברכה,

לא ניתן לחייב את השכן שסגר את הברז. וממילא נטל ההוצאה ייפול על כל דיירי הבניין.

בהצלחה.

מקורות:

נחלקו השו"ע והרמ"א (סימן שפו) בדוחף מטבע של חברו ים וצריך אומן להוציא את המטבע, האם חייב לשלם על הוצאות שנצרך להוציא. ולפי הרמ"א שפטור גם כאן פטור. וגם לפי דעת המחבר שמחייב זה דווקא בזורק מטבע שעשה פעולה של נזק שזרק את המטבע לים ואין אפשרות להוציא כי אם על ידי צלילה למים. אבל סגירת ברז אינה פעולה של נזק כלל, ואין לחייבו.