ממזרות מנישואין אזרחיים

שאלה:

שלום,

הייתי שמח לדעת האם סוגיה של ממזרות רלוונטית רק לגבי זוגות שנישאו כדת משה וישראל?

כלומר, בהנחה שיש זוג יהודים שלא התחתנו כדת משה וישראל (התחתנו בחול) האם עדין סוגית הממזרות חלה עליהם?

תודה

תשובה:

שלום רב,

בני זוג שנישאו כדת משה וישראל ובכל זאת האישה ילדה ממישהו אחר (יהודי) לפני שקיבלה גט במעלה יש בעיה של ממזרות. אבל אם הם לא נישאו כדמו"י אלא רק בנישואין אזרחיים אין בעיה של ממזרות למרות שאנו פוסקים לחומרא להצריך גט גם מנישואין אזרחיים זה לא מעיקר הדין אלא מחמת חומרא של איסור אשת איש אבל כשיש ממזרים לא יחמירו כל כך והם יהיו כשרים לבוא בקהל.