מחבת ספק חלבית

שאלה:

מחבת שנקנתה לשימוש חלבי ולא זוכרים אם השתמשנו בה לחלבי מאז שנקנתה,
אישתי שפכה שמן על תבשיל בשר על האש
ואחר מכן שפכה על המחבת הזו שהייתה על האש .
מה דין המחבת האם אפשר להשתמש בה בחלבי

תשובה:

מספק אין צורך להניח שהיא חלבית עד כמה שאתם לא זוכרים שאי פעם היתה כזו [יש לדון כאשר מטגנים בה בצל חלבי, שנחתך בסכין חלבית, שאולי היא נעשית בכך חלבית! יש בזה דעות שונות בפוסקים].

לגבי השאלה השניה לא הבנתי, אם השמן שהיה כבר על הבשר פגע במחבת ודאי אסור מכאן ולהבא להשתמש בה חלבי ללא הכשרה, ואם הכוונה ממה שנותר בבקבוק, מותר.

תבדקו אולי לא כתבתם מדוייק את השאלה.