מוקצה בשבת

שאלה:

מגבת שנמצאת על כיור השיש במטבח ויש חשש שנטילתה לשימוש תטלטל מוקצה שנמצא ליד? מותר להשתמש בה? משנה איזה סוג מוקצה יש ליד המגבת?

תשובה:

אין חשש, זה טלטול מן הצד לצורך דבר המותר, שמותר בשבת.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. וזה גם במקרה שוודאי מטלטל מהצד לצורך דבר המותר ולא רק ספק אם יטלטל בפועל. ובכל הנושא הזה אין כל הבדל בין אשכנזים לספרדים.

    הבנתי נכון?

  2. אני הבנתי שההיתר שכתבתם כאן הוא לכתחילה ממש ואפילו במקרה שוודאי מטלטל מהצד לצורך דבר המותר ולא רק ספק אם יטלטל בפועל. ועדיין בכל הנושא הזה אין כל הבדל בין אשכנזים לספרדים.

    הבנתי נכון?