לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הבדלה לפני תפילת ערבית

שאלה:

שבוע טוב.
קבוצת בנות שהיו בשבת במסגרת סימנריון ביקשו שיעשו להם הבדלה מיד בצאת השבת לפני שהגברים יתפללו ערבית כדי שיוכלו להתארגן עד שהגברים יסיימו את תפילת ערבית,האם הגברים היו יכולים גם לצאת י"ח בהבדלה שאחד המתפללים הבדיל לנשים ושוב הם פטורים מהבדלה אחרי תפילת ערבית או לפי הכלל תדיר ושאינו תדיר תדיר קודם והיו צריכים להתכוון לא לצאת י"ח הבדלה לפני תפילת ערבית ולהבדיל אחרי תפילת ערבית על היין.

תשובה:

נכון שלכתחילה תדיר ושאינו תדיר תדיר קודם, אבל כאשר נצרכו לעשות הבדלה לפני התפילה, לא נראה שיש לחייב אותם לכוון שלא לצאת ולעשות שוב. מדובר בדין קדימה בלבד, כמובן אם כך יעשו קדוש יאמר להם אבל חיוב לא נראה שיש.