בדיקת תפילין ומזוזות ללא ידיעת הבעל

שאלה:

אשה מבקשת לבדוק את התפילין של בעלה ללא ידיעתו מחשש שלא יסכים ואולי אף יקפיד על כך.ואותה שאלה גם לגבי בדיקת המזוזות

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה, לגבי בדיקת המזוזות שיש חיוב לבדוק פעם בשלוש וחצי שנים, אם זה לא נעשה, זכות האשה לתבוע זאת ולבצע, אבל את התפילין ככל שאין בהן רעותא אין סיבה לבדוק וזה אסור, אם היא חושבת שיש רעותא, קרה משהו או שהם נקנו ממקור בלתי ידוע… שתפרט יותר ונבחן את הדברים.