תינוק בין שבעה/שמונה חדשים

שאלה:

שלום וברכה,

רציתי לשאול לגבי תינוק בן שבעה חדשים.
פשוט בימים האחרונים במסגרת הדף היומי ביבמות זה מוזכר, וגם במדרש תנחומא למדתי היום בפרשת במדבר, וזה מאוד מפליא אותי. איך יכול להיות שתינוק בן שבעה חדשים יכול לחיות ואילו חודש יותר – בן שמונה חדשים לא? זה הרי עוד חודש?!
2. מה הפירוש כלו לו סימניו? לפי מה שהבנתי זה שכבר גדלו לו שערות וציפורניים? ואזה זה אומר שאפילו בן שמונה יחיה, או שזה לא קשור?

בברכה ובהוקרה ובתודה.

תשובה:

שאלתך השניה בעצם מתרצת את הראשונה… הרעיון של ההבדל בין בן ז' לבן ח', הוא שיש שני מסלולים של הריון, יש תינוקות שנולדים בחודש השביעי, וממילא ההתפתחות שלהם היא כזו שגידולם נגמר בשביעי, ויש כאלו שבתשיעי, ממילא, בו שבעה שמטבעו הוא בן שבעה ולא מחמת שהקדים לצאת [ואגב זה דבר נדיר], יכול להחיות, אבל בן שמונה שבעצם הוא בן תשעה שהקדים, אינו יכול לחיות [במציאות החיים של ימי חז"ל לפני עידן האינקובטורים וכו'…].

שבת שלום.