לקחת קרטונים מסלי מיחזור

שאלה:

שלום וברכה.
האם ניתן לקחת קרטונים מתוך המתקן שמיועד למיחזור,למיטב ידיעתי החברות שממחזרות מקבלות כסף לפי משקל הקרטונים.
מיקום הקרטונים בתוך חלל סגור בד"כ אינו נעול,האם זה נחשב לחצר שאינה משתמרת.מצוי מאד שאנשים לוקחים לצורך מעבר דירה וכדומה.
בהנחה שזה אסור,אפשר לקחת לשימוש ואח"כ להחזיר?מסברא זה לא אמור להפריע להם…
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

כיון שהקרטונים נכנסו לתוך הכלי, הרי זה חצר של בעל הכלי. ואין צריך שהחצר תהיה נעולה כמבואר בנתיבות ריש סימן ר. וכיון שהדרך לשמור קרטונים בסלים אלו, הרי זה חצר המשתמרת לעניין קרטונים ובעלי המפעל זכו בו, ולכן סור לקחת קרטונים מהסלי מיחזור.

מסתבר שאם לוקחים ע"מ להחזיר הם לא מקפידים וממילא יש להקל בדבר.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע חו"מ סימן ר ס"ג. ונתיבות שם ס"ק ג.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. אז בעצם אסור
    להכניס קרטון
    -עם הרבה פירורי-חמץ,
    למתקן-איסוף-קרטונים כזה,
    בימים/שעות/דקות שלפני
    חג-הפסח,
    -כי זה לא-שטח-הפקר,
    -ומכשיל את בעלי-המתקן
    בהמצאות-חמץ-ברשותו
    בזמן-הפסח ?

    תודה,

  2. קיימים לפחות 2 רבנים יהודים אורתודוקסים,
    בעיר שבה אני גר, שטענו-בתוקף לפני-הפסח,
    -שכל מקומות המיחזור בעיר,
    -הינם שטחי-הפקר.
    -ומכך התירו לזרוק שם כלים/ארגזים עם פרורי חמץ גמור בזמן שלפני הפסח.
    -האם זאת דעה נכונה בדיעבד או בשעת-הדחק, -אבל לא לכתחילה ?
    -או שגם בדיעבד ובשעת-הדחק הדעה הזאת לא-מספיק-טובה ?

    תודה,

  3. לסברה שמדובר בשילוב:
    שטח המיחזור הוא שטח שבבעלות העיריה,
    -אבל מתקני-המיחזור
    שבשטח הזה,
    -הינם בבעלות-חברה-מסוימת / מספר-חברות-מסוימות,
    -ולא של העיריה.
    -האם אז מותר להשליח למתקנים כאלו כלים/ארגזים עם פירורי-חמץ
    זמן-קצר
    לפני-כניסת-חג-הפסח ?

    תודה,