טבילה בים מעורב

שאלה:

שבת שלום כבוד הרב היקר תודה רבה על הכל!
1. גבר שמתחזק הוא הולך יום שישי לים מעורב ( כמובן עד שיתחזק גם בזה וילך לחוף נפרד) אבל בינתיים האם הוא יכול לטבול בחוף המעורב לכבוד שבת וזה יחשב לו כמו טבילה במקווה? ( כמובן שהוא יטבול עם בגד ים ישמור על הצניעות) או שאחרי שיחזור הביתה מהים ילך למקווה ( זה קצת טורח לחזור מהים ללכת למקווה)
תודה רבה כבוד הרב שבת שלום ומבורכת!

תשובה:

עדיף לנסות לומר לו שלא ילך לים המעורב ולא למקווה… אין כל חיוב לגבר ללכת למקווה, יש כן איסור ללכת לים מעורב…

בכל מקרה טבילה בים מועילה.

בשורות טובות ושבת שלום.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. סליחה כבוד הרב מתשובת הרב האם הבנתי נכון עד שהוא יתחזק ויפסיק ללכת לים המעורב הוא יכול לטבול ביום שישי לכבוד שבת בים המעורב והטבילה הזאת מועילה ולא הולכת לסטרא אחרא?

  2. סליחה כבוד הרב מתשובת הרב אם הבנתי נכון גבר שמתחזק והוא הולך לים מעורב ביום שישי ( כמובן עד שיתחזק גם בזה וילך לחוף נפרד) אבל בינתיים האם הוא יכול לטבול בים המעורב לכבוד שבת וזה יועיל ויחשב לו טבילה במקווה והמצווה לא הולכת לסטרא אחרא?

  3. יועיל לו. אמנם נטיית הלב שלי לומר לו שלא יטבול שם, כי כאשר הוא טובל שם הוא עוד מרגיש שהוא עשה איזו מצוה שהלך לשם… וזה הרי אבסורד…. לשיקולך.