לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

תספורת אחרי ל"ג בעומר

שאלה:

בעזרת ה' יש לי ביום ראשון צילומי תמונות לפרסומות ורציתי לשאול האם מותר לי להסתפר (אשכנזי)? ואם כן האם עדיף מחר ביום שישי או ביום ראשון.

תשובה:

שלום וברכה

מעיקר הדין מותר להסתפר לאחר ל"ג בעומר, האבלות לפי מנהג ארץ ישראל היא מתחילת הספירה ועד ל"ג בעומר. אמנם על פי האר"י אין להסתפר עד לערב חג השבועות, אבל זה ענין על פי סוד ולא הלכה ברורה. אמנם אם כך המנהג אצלכם או כך נהגת תמיד ואתה חושש לנדר [אם נהגת בטעות כי חשבת שאסור, זה לא נדר], תעשה התרת נדרים.

ברכה והצלחה