לשון הרע על רופא שיניים

שאלה:

הייתי אצל רופא חניכיים ששאל למה החלפתי לרופא שיניים אחר ואמרתי שאצלו כואב פחות, מה שנכון. לא אמרתי שהיו כמה טעויות שגרמו לטיפול שורש ואח"כ לשתל הסייעת והרופא לא ידעו את זה והיא אמרה טוב לדעת, מה שגרם לי להרגיש שהדיבור שלי יכול לגרום לו נזק, מצד שני זה לתועלת כי אני ניזוקתי ממנו [ועוד כמה מהמשפחה שאני יודעת, יש לו שם של רופא טוב] אבל אני לא יודעת אם באמת הרופא חניכיים הזה מטופל אצלו ומה לתועלת שאני אומרת את זה, האם עברתי על איסור לשה"ר? מה לעשות עכשיו? תודה רבה

תשובה:

תועלת ודאי אין כאן, כי מן הסתם אינו מטפל בו והוא גם לא נתון להשפעתו. אבל אינני יודע אם זה לשון הרע, איש לא מתייחס ברצינות לכזו אמירה, מצוי מאוד שטיפול כרוך בכאב וזה שאתה מאשים את הרופא זה לא משכנע…

הצטרף לדיון

תגובה 1