שמירת הלשון

שאלה:

שכנה שאלה אם אני יכולה להמליץ על מקום מסוים לצורך טיפול אסטטי. אני לא הייתי שם, אבל אני יודעת על חברה טובה ממש שלא הייתה מרוצה וראו שאין תוצאות טובות. מותר לי לספר את זה אם השכנה שואלת אותי להמליץ לה על המקום? תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה,

החפץ חיים כתב שלשון הרע לתועלת מותרת רק אם המספר ראה בעצמו ולא ששמע מאחרים. ועל כן אם ראית בעצמך שהטיפול שלה לא צלח מותר לך לספר זאת לחברתך. אם את לא ראית אלא חברה סיפרה לך שטופלה שם ולא נהנתה, אסור לך לספר לאחרים.

בהצלחה.

מקורות:

חפץ חיים כלל י.