פדיון הבן לאחר הפלה

שאלה:

שלום וברכה,
אישה, שכתוצאה מפרוצדורה רפואית, ביצעה גרידה לאחר חודשיים וחצי מקליטת ההריון. לא היה דופק לעוברוהוא לא התפתח יותר מכמה ימים לדעתה, נוצר שק הריון.
כעת היא בהריון ועתידה ללדת בקרוב בעזר השם,
האם הילד חייב בפדיון הבן?
האם ישנם דברים נוספים שעלינו לדעת בסיטואציה הזו

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

כדי לעשות פדיון הבן בברכה יש לדעת שההריון לא היה בן יותר מ40 יום. אינני יודע לפי מה אתם מחשבים חודשיים וחצי, בדרך כלל הרופאים סופרים מתאריך וסת אחרון שזה שבועיים לפני הקליטה, בכל מקרה אם מדובר בשבוע עשירי לאורה לא ניתן לפדות עם ברכה אבל חייבים לעשות פדיון הבן ללא ברכה.