עליה לקבר באיסרו חג

שאלה:

יום השנה (כבר שנתיים) חל בח' בסיוון.
המשפחה רוצה לעלות לקבר בז' בסיוון ואז להמשיך את האזכרה של התפילות והסעודה לתוך הלילה של ח'.
ז' בסיוון זה איסרו חג. מותר לעלות לבית עלמין?

תשובה:

מותר לעלות לבית העלמין באסרו חג אבל חבל… לא לחינם קבעו חכמים לעלות לקבר ביום הפטירה, באותו יום זה דין לנפטר וכאשר עולים לקברו ומתפללים עליו שם זה מועיל לו. לכן טוב יותר לעלות ביום המיועד אם זה אפשרי ואחר כך לעשות את האזכרה.

בשורות טובות

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. את האמת הסברתי להם את זה. רק מה, לצערינו הרבה מבינים שתפילת מנחה וערבית שהם עולים והסעודה זה העיקר. אז הם רוצים לעלות בז' בסיוון ואז נמשכים ללילה בבית הכנסת.
    אבל אפשר בדיוק הפוך, להיות ביום האזכרה ולהימשך לח' בלילה. אבל לאנשים נתפס בראש שהסעודה שעושים אחרי ערבית היא העיקר… לצערי..