לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

כתמים בגיל המעבר

שאלה:

שלום רב
אשתי בת 50 והחלו תופעה של הפרשות חומות /אדמדמות. התחתון צבעוני ככה שקשה לדעת אם זה אדום ממש,זה בודאות יותר חום מאדום. מה שכן בקינוח היה ברור שזה אדמדם כהה ולכן הנחנו שזה תחילתו של מחזור ונאסרנו כמובן.
לאחר תקופה של חודשים בערך החלו שוב אותם סיפטמומים מידי פעם על התחתון כתם קטן וכו. בהתחלה היה נראה שזאת הפרשה קצת כהה וזה פסק אך כל כמה ימים שוב זה הופיע ולאחר קינוח עם נייר ניתן לראות בודאות שזה אדמדם וכו. לאחר בדיקה רפואית הרופא טוען שזה כנראה חוסר באסטרוגן שגורם לתופעה והוא המליץ לקחת הורמונים לשבוע שלאחריו יגיע מחזור מסודר.
אנחנו כרגע לא מעונינים עדיין להתחיל עם הורמונים. השאלה היא כזאת -לאחר הטבילה האם כל פעם שמתחילה התופעה חיבים לבדוק או שבמידה והכתם קטן והתחתון צבעוני ולא מסתכלים בקינוח ניתן להתעלם וכו? כמו כן האם צריך לספור עכשיו 5 ימי הפסק ועוד 7 ימי טהרה?
תודה

תשובה:

כאשר לפי כללי דיני כתמים אין איסור, קטן מגריס או על בגד צבעוני לא צריך לחשוש, ועל נייר קינוח לא צריך להסתכל, אבל אינני יודע למה לא לטפל הורמונלית זה טיפול מאוד פשוט ומוכר ללא תופעות לואי כלל. לאחר נאסרה יש לספור חמישה ימים ושבעה.