בשר מאדם שאינו מקפיד די הצורך בכשרות

שאלה:

שלום רב לרבנים!
קיבלתי מחבר מנת אוכל בשרית, הבשר הוא בוודאי בשר עוף חלק מהדרין, אני לא יודע אם הוא מקפיד על חלק לעצמו, ואיני יודע אולי בישל בסיר שבו מבשל בשר לא חלק אולי.
אני ספרדי ומקפיד על בשר חלק,
האם אני יכול לאכול את הבשר?
אני לא מרגיש נעים לשאול אותו, ואיני יודע מה נוהג בביתו

תשובה:

כיון שסתם כלים אינם בני יומם, וגם אי אפשר לומר שמה שבישל קודם הוא טרף ממש… יש להקל לאכול, בתנאי שבשאר כללי הכשרות אתה יכול לסמוך עליו, עניני בשר וחלב כשרויות תבלינים וכו'… ודי למבין.