בריכה משותפת לגיסים וגיסות

שאלה:

שלום כבוד הרבנים.
רציתי לדעת האם מעיקר הדין מותר לגיסים וגיסות והחם והחמה (אבא אמא) להיות בבריכה פרטית שיש לאבא והאמא בחצר. המקום סגור לחלוטין. וכולן מתלבשות בצניעות כמו בגד ים שהולכות לים (מלא).
ב. האם צריכות להקפיד על גרביונים?
את האמת לי פשוטה התשובה לחומרא. אבל כיוון ששמעתי שיש העושים זאת רציתי לדעת בכל זאת אם יש היתר.
ג. נשים גם חרדיות לא שמות גרביונים שהולכות לים. זה מותר נכון? אילו שיש מציל.

תשובה:

אין לך דבר פרוץ וגרוע מזה…

במובן מסויים כאשר אדם הולך לבריכה מעורבת עם נשים שאינו מכיר זה פחות חמור, שהרי הוא בודאי יכשל בהרהורי עבירה, אבל יותר רחוק שזה יגרום לכשלון מעבר לכך. אבל כאשר זה גיסים וגיסות, מעבר לכך שודאי יהיו הרהורי עבירה, הרי ליבם גס זה בזו, וזה הרבה יותר עלול למכשול. בודאי אסור באיסור גמור. לבוש לא יעזור כאן.

[חלילה לא באתי להקל ראש בבריכה מעורבת אלא רק להמחיש את הבעיה לפי דעתי].

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. כבוד הרב יישר כח. שימחת אותי. לפעמים אדם מרגיש כבר מרוב הבילבול, לא ש"הם" צודקים, אבל אולי יש היתר, אולי זה לא שו"ע מפורש הדברים הללו. אולי אני המסתכל מהצד בכף חובה אבל בעצם יש היתר כמו שיש הרבה קולות והיתרים שסומכים עליהם בשבת, וכן הלאה?
    אבל באמת, רבני בית ההוראה באים ומעמידים את האמת: זה לא שיבוש לחשוב כך שזה חוסר צניעות. זה לא שיבוש לחשוב שהעולם השתגע.