ריסוק ירקות בשביעית

שאלה:

קשיש ללא שיניים המתקשה בלעיסת ירקות
האם מותר לטחון עבורו בשנת השמיטה ירק כמו חסה ופטרוזיליה בבלנדר לעיסה?

תשובה:

לגבי ילדים התירו לרסק עבורם או לקלף גם דבר שאין דרכם של מבוגרים לקלף ולרסק, כיון שהילדים כך היא דרך אכילתם, ראה משפטי ארץ פרק כב הערה 35 בשם הגרי"ש אלישיב. אבל שאלתך במקרה נדיר קצת, שאינני יודע אם יש "ציבור" כזה שטוחן חסה, ולכן אינני יודע אם להקל בזה, כדאי לשאול רב נוסף. מה שרך לרסק לילד קטן ודאי מותר לרסק גם לאותו קשיש.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. זו הערה נכונה, שהרי ודאי זה לא שביעית לכל הדעות, אלא שאתם נוהגים להקפיד על קדושת שביעית בירקות של נכרי, לאדם קשיש כזה מן הסתם יש להקל לסמוך על שיטת הבית יוסף.