נישואין לאחר גירושין

שאלה:

כאשר בעל ואישה מתגרשים ולאחר מספר שנים חוזרים לחיות ביחד ללא נישואין, האם הדין שהם חוזרים להיות נשואים?

תשובה:

שלום רב,

השאלה היא האם המטרה היא להיות עכשיו נשואים או שעתה הם נפרדים והשאלה היא האם היא צריכה שוב גט. אם השאלה היא האם האישה זקוקה שוב לגט, עקרונית התשובה היא כן, בפרט שהם חיים ביחד לאחר מכן כבני זוג. אולם אי אפשר לענות על שאלה זו באופן כללי וצריכים לדעת יותר את הפרטים. אולם אם השאלה היא האם הם נחשבים לנשואים או שהם צריכים לעשות שוב קידושין, התשובה היא שבכל מקרה הם זקוקים לעשות שוב קידושין משום שלכל היותר זה ספק (ומחמת הספק היא זקוקה לגט במקרה שהם רוצים להיפרד). ומאחר שזה ספק אם הם רוצים להמשיך ביחד הם צריכים לעשות שוב קידושין.