מסייע לדבר עבירה – סוכן נסיעות

שאלה:

שלום, סוכן נסיעות שמוצא לאנשים בתי מלון בארץ ובחו'ל ולפעמים אין כשרות למלון, האם יש בזה איסור? או שמא אין כי הרכישה נעשית קודם מעשה האיסור, תודה רבה

תשובה:

לכאורה זה לא בהכרח להכשיל, אנשים לפעמים משתמשים במלון רק ללינה ואוכלים במסעדות, בארץ מן הסתם תמיד יש כשרות אף שאינה מהודרת, בחו"ל אם ברור שהרעיון הוא לאכול שם והאוכל אינו כשר זה קצת בעיה של מסייע לדבר עבירה לכאורה. אינני קובע ברורות שזה אסור, כיון שזה מאוד עקיף, הם גם לא ממש צריכים את העזרה הזו, זה סתם םינוק להעזר בך, בגוגל הם ימצאו את זה בקלות רבה, אבל קצת מסייע יש בזה.