לקבל תרופות בחינם על שם האמא

שאלה:

שלום הרב
אמא שלי עובדת בקופת חולים ויש לה תרופות בחינם האם מותר לי לבקש ממנה שתתן לי תרופות בחינם והיא תקח זאת על שמה וכן מה הדין אם אני נמצא אצליהם בשבת ויש לי תינוק חולה האם מותר לקחת מהם תרופה
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

אסור לאמא לבקש תרופות עבור אנשים זרים, וכן אסור לבקש תרופות עבור ילדים נשואים.

אם אתה מתארח בביתה בשבת מותר לך להשתמש בתרופות שיש לה בבית, שזה נחשב שימוש של האמא כיון שהיא מארחת אותכם.

בהצלחה.

מקורות:

התרופות ניתנים לאמא שלך ויתכן גם למשפחתה שגרים איתה בבית, אבל לא לילדים נשואים שלא גרים בביתה, ולכן אסור לאמא לבקש תרופות עבור אחרים או עבור ילדים נשואים, אא"כ יש רשות מיוחדת. אם אתה מגיע לשבת לאמא מותר ליהנות מתרופות שיש לה בבית, כיון שזה חלק מהאירוח שלה וזה נקרא שימוש שלה.