טיבולו במשקה – תפוח אדמה או חציל מטוגן בשמן

שאלה:

חציל מטוגן האם צריך נטילה שאוכלים ביד

תשובה:

שלום רב.

שאלה זו מצויה מאוד בצ'יפס מטוגן. שבעה משקים מחייבים נטילה כשטובל בהם: יין, דבש, שמן, חלב, טל, דם ומים. וסימנם ‘יד שחט דם’. אבל נראה שאם התפוח אדמה או החציל אינו נוטף שמן ואין עליו ממשות שמן מבחוץ, אלא הוא רק מעט לח בגלל שטוגן בשמן, לא נחשב הדבר כטיבולו במשקה, כיון שבאופן זה השמן נעשה טפל לגוף המאכל וכחלק ממנו.

מקורות:

שולחן ערוך סי’ קנ”ח ס”ד וערוך השולחן שם סעיף י’. וראה כאן עוד פרטים בענין זה.