לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

טהרה בהריון

שאלה:

שלום רב ,
אתמול בשיעור תורה שעשינו באזכרה שנתיים לאבא שאלתי רב מוכר שהזמנו לתת שיעור ,איך להוציא עין הרע כי אנע חוששת שיש עליי ואני בהריון כרגע חודש חמישי ב"ה,
הרב שאל אם שמרתי נידה אמרתי שלא והוא אמר לי שאני צריכה לעשות תיקון טהרה , ללכת למקווה ולטבול.
צלצלתי היום לרב שהוא בן דוד שלי ושאלתי אותו לגביי זה הוא אמר לי שאני צריכה לשמור 7 נקיים ואז לטבול למרות שאני בהריון ..
השאלה האם זה באמת אמור להיות ככה.? הרי אני בהריון אז אני נקראת בכל זאת טמאה בכלל שנכנסתי להריון כשהייתמ טמאה?
ואם כן אני צריכה להתרחק מבעלי 7 ימים ?

תשובה:

בודאי שזה נכון, יש להמתין ארבעה ימים מקיום יחסים אחרון, ואז לעשות הפסק טהרה ושבעה נקיים עם בדיקות ורק אז לטבול. תקבלי על עצמך שמירת טהרה ובעזרת ה' תראי חיים שמחים ומאושרים, ולראות רק נחת ושמחה מכל הילדים.