חזרה ממכירת דירה

שאלה:

רציתי למכור את הדירה שלי ב2000000 ש"ח ולאחר שחתמנו זיכרון דברים התברר לי שאני צריך לשלם לעירייה 800000 ש"ח היטל השבחה ואני רוצה לחזור בי מהמכירה ואילו המוכר לא מוכן לוותר. אני טוען שאם הייתי יודע שיש היטל השבחה על הנכס בסכום כזה לא הייתי מוכר וכל אדם עם שכל לא היה מוכר. מה הדין?

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר התברר אחרי חתימת הזכרון דברים שהעסקה לא משתלמת ההתחייבות של הזכרון דברים בטילה ויכול המוכר לבטל את העסקה ולא יהיה חייב לשלם את הקנס שהתחייבו בזכרון דברים.

בהצלחה.

מקורות:

מקח שהתברר שלא שווה את המחיר ויש הפסד למוכר הרי זה כמקח טעות, ויכול המוכר לבטל את העסקה – כך הורה הגאון הרב אברהם דרבמדריקר שליט"א.