ברכת יוצר אור לאחר חצות היום

שאלה:

שלום לדיינים החשובים שליטא האם מותר להשלים למי שקם מאוחר מנסיבות רפואיות או שיפסח על כל הברכה ויואמר אהבת עולם 2 מי ששכח לומר פרשת התפילין בעת לבשת תפילין האם חייב לחזור ללבוש

תשובה:

אין לומר בכלל ברכות קריאת שמע לאחר חצות היום, גם לא אהבת עולם, ולדעת השו"ע כבר מסוף שעה רביעית אין לומר, סוף זמן תפילה. ראה שו"ע סי' נח סעי' ו ובביאור הלכה שם כל השיטות.

לא צריך להניח שוב.