תפילה במנין או תפילה בכוונה?

שאלה:

שלום שתי שאלות:

א) מה עדיף: להתפלל במניין במהירות עצומה עם שאר המתפללים ולהוציא את המילים מהפה במהירות וכמה שיותר מהר, וללא שום יכולת להתכוון במילים שאני מוציא (כל המניינים מתפללים במהירות עצומה) או להתפלל ביחידות בבית ולקחת את הזמן לאט וברוגע ועם הרבה יותר כוונה – שאת הכוונה הזאת איני איני מסוגל כלל לקבל בתפילות במניין בבתי"כ.

2) האם ידוע לך היכן אוכל למצוא את הטקסט של הספרא צניעותא עם ניקוד מלא?

תודה וברכה.

תשובה:

שלום וברכה

עיקר מצות תפילה במנין היא ביחס לשמונה עשרה, ממילא, אתה יכול לבוא לבית הכנסת רבע שעה – עשרים דקות לפני כולם, להתפלל בנחת בקצב שלך ובכוונה ובלבד שתתחיל שמונה עשרה עם הציבור. רק יש ללמוד את דיני עניית אמן ברכו וקדושה בתפילה כדי שתדע מה לעשות כאשר אתה שומע דברים שבקדושה ואתה לא אוחז עם הציבור.

2. בפרויקט השו"ת בר אילן יש ספרא דצניעותא מנוקד.