שכח קדיש תתקבל

שאלה:

החזן בתפילת ערבית טעה ובמקום קדיש תתקבל אמר רק חצי קדיש ומיד ספר ספירת העומר ולאחריו הציבור, כשהעירו לו ששכח לאמר תתקבל נתעוררה השאלה מה עליו לעשות, להשלים ולסיים קדיש תתקבל או שמא שהציבור יאמר עלינו לשבח ואח"כ יאמר קדיש תתקבל בשלימותו

תשובה:

שלום וברכה

בענין זה נחלקו הדעות: בס' אישי ישראל פרק כו סעי' יא כתב בשם הגר"ח קנייבסקי, שלאחר עלינו יאמר את הקדיש תתקבל במקום קדיש יתום, וכן נראה עיקר, אולם בשו"ת באר שרים ח"ב סי' מז פקפק בסברא זו, שלא שמענו לומר קדיש שלם שלא במקומו.