צניעות בחוף ים שומם

שאלה:

אני חרדי ורוצה לצאת עם אישתי לאיזה חוף ריק.
האם מותר לנו להתלבש בבגדי ים. כמובן כשאין אנשים אחרים ?
אני שואל על "עיקר הדין" ולא על חומרות.
תודה

תשובה:

כיון שמדובר בחוף, וכשם שאתם "מצאתם אותו" כך חצי דקה אחר כך עוד אנשים יכולים "למצוא אותו", אין לאשתך להיות שם עם בגד ים אלא עם חלוק ארוך וכדומה.

יום נעים.

הצטרף לדיון

8 תגובות

  1. אחח כמה שהרב צודק. סיפורים בעשרות יש מכאלו שסיפרו ש"נסענו לחוף פלוני… הוא בדרך כלל ריק ופתאום הגיעו לשם קבוצה של אנשים… פתאום הגיעו לשם נשים עם בגדי ים…"
    אז כמו שהרב אומר צריך זהירות בצניעות של האשה כי אחרים יכולים לבוא. אבל כמה זהירות צריך שפתאום אחרות באות עם בגדי ים, לאיזורים הללו, שהרי ישנם חילונים שמחפשים גם חופים רקים. יוצא שהחופים הכי בטוחים זה המופרדים…

  2. אשה שרואה אשה שאינה צנועה זה לא אסור, אבל אשה שרואה גבר ואשה נוהגים כדרך בני זוג נשואים… יש בזה חוסר צניעות כמובן…

  3. מה גם שהגבר עם אישתו בצורה לא צנועה ובאות חבורה של נשים… יכול לעלות לבעל הירהורים אסורים אחר כך ולשייך את כל הסיטואציה… ואין מקום להרחיב…. חבל על הראש הטהור שיהרס.