שאלה:
ממתי נחשב בצל שהוכנס מקולף למקרר כעבר עליו הלילה, אם למשל הכנסתי אותו ב18:00 והוצאתי לאחר חצות בלילה, האם נחשב כאסור לשיטת המחמירים?
תשובה:
שלום וברכה
בשו"ת דברי יציב ח"ב סי' טז אות ט הסתפק ממש בשאלה זו, וצידד לחלק בין אם קולפו לפני חצות הלילה שאז אם עבר חצות זה נאסר, או לאחריו שאז כבר אינם נאסרים, ומסקנתו לאסור רק כשלנו כל הלילה. אמנם נראה שאנשים רגילים להקפיד גם אם לנו עיקרו של הלילה, אבל לא מצאתי מקור מפורש לחומרא זו.
לכאורה מסברא אפשר שבדיוק כמו שאדם שישן שנת קבע בלילה יש רוח רעה על ידיו וחייב בנטילת ידיים,גם אם ישן אחרי חצות,כך גם בדידן,שרוח רעה שורה על בצל שכזה גם ללא "לינת לילה שלם"
קטונתי מלומר סברות בענינים סגוליים… אני רק מצטט.
כמובן כל מה שכתבתי הוא לפלפוך בעלמא לנסות ולקיים יגדיל תורה ויאדיר.
אבל כמה אנשים משאירים בצל קלוף לגמרי,בדרכ משאירים קצת מהשורש או הקליפה ואז מקילים לאוכלו
כמה אנשים? מעולם לא עשיתי סקר… אבל בדואי הרבה יוצא להם לקלף בצל לגמרי ובסוף משתמשים רק בחלק ממנו.
שמעתי מאחד המשיבים לשו"ת בערוצי הקודש כי מה שקובע זו נקודת עלה"ש.
אני אוהב דברים עם מקורות.
השאר תגובה