לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

כמה זמן בדיוק נחשב "בצל שעבר עליו הלילה"

שאלה:

ממתי נחשב בצל שהוכנס מקולף למקרר כעבר עליו הלילה, אם למשל הכנסתי אותו ב18:00 והוצאתי לאחר חצות בלילה, האם נחשב כאסור לשיטת המחמירים?

תשובה:

שלום וברכה

בשו"ת דברי יציב ח"ב סי' טז אות ט הסתפק ממש בשאלה זו, וצידד לחלק בין אם קולפו לפני חצות הלילה שאז אם עבר חצות זה נאסר, או לאחריו שאז כבר אינם נאסרים, ומסקנתו לאסור רק כשלנו כל הלילה. אמנם נראה שאנשים רגילים להקפיד גם אם לנו עיקרו של הלילה, אבל לא מצאתי מקור מפורש לחומרא זו.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. לכאורה מסברא אפשר שבדיוק כמו שאדם שישן שנת קבע בלילה יש רוח רעה על ידיו וחייב בנטילת ידיים,גם אם ישן אחרי חצות,כך גם בדידן,שרוח רעה שורה על בצל שכזה גם ללא "לינת לילה שלם"

  2. כמובן כל מה שכתבתי הוא לפלפוך בעלמא לנסות ולקיים יגדיל תורה ויאדיר.
    אבל כמה אנשים משאירים בצל קלוף לגמרי,בדרכ משאירים קצת מהשורש או הקליפה ואז מקילים לאוכלו