טבעת נישואין שהוחלפה בטעות

שאלה:

חתן לקראת יום נישואיו קנה שתי טבעות, אחת לעצמו והשנייה לצורך קידושי האשה. אחר החופה התברר שקידש את הכלה בטבעת שלו עצמו.. א. האם הקידושין תפסו? ב. אם הקידושין לא תפסו צריך שוב פעם 7 ברכות? תודה רבה..

תשובה:

שלום וברכה,

הקידושין תפסו כיון שהוא מסכים שהטבעת שלו יעבור אליה, ואח"כ אם היא תרצה היא יכולה להחליף איתו את הטבעת.

בהצלחה.

נ.ב. הנושא של רכישת שתי טבעות בנישואין לא מגיע מהתורה אלא מהרחוב. אין מושג בתורה שהבעל בחתונה גם מתחיל לענוד טבעת.

מקורות:

הבעל שקידש בטבעת שרכש עבורו, לא יכול לבטל את המקח, משום שאין אומדנא דמוכח שלא רצה לקדש בזה. וגם אם הייתה טעות הרי שאם מסכים לטעות המתנה חלה למפרע וא"כ מקודשת בטבעת שלו, והיא יכולה להחליף איתו אם תרצה אבל הקידושין חלו ואין לפקפק עליהם.