חמץ שעבר עליו הפסח – קניית תוסף מזון אחר הפסח בחנות שלא מכרה חמץ

שאלה:

שלום. אני רוצה לרכוש תוסף מזון מסוג אומגה 3 נוזלי של אלספה. מדובר בשמן דגים (לא בגלולות או כמוסות) עם קצת טעם של לימון. מדובר בשמן מרוכז וחזק במיוחד (יותר משאר המוצרים בשוק) והוא עוזר לי ב"ה להוריד כולסטרול ושומנים בדם שאצלי הם גבוהים מאוד. יש לו כשרות מהודרת אבל לא לפסח וגם אינו מופיע ברשימת המוצרים הכשרים לפסח של החברה. לא בכל בית מרקחת יש את זה ואיני יודע אם אמצא אותו באחת מחנויות הבריאותויטמינים בבעלות חרדית שהן מעטות מאוד כאן (חיפה). השאלה היא – אם לא אמצא בחנות כזו האם מותר להקל ולרכוש את השמן בחנות שלא ידוע אם ביצעו בה מכירת חמץ? אולי מצד שזה לא חמץ גמור, ואולי מצד שעבר יותר מחודש מאז סוף פסח ויכול להיות שהסחורה הגיעה לחנות אחרי הפסח ולא היתה בבעלות יהודי בפסח ואולי אף נכללה במכירת חמץ במחסנים במפעל? תודה.

תשובה:

יש כאן כמה ספקות, כלל לא ברור לי שיש בזה חמץ, וכלל לא ברור שלא נכלל במכירת החמץ, וזה גם לצורך בריאותי והטעם מן הסתם אינו טעים, וזה על ידי תערובת, לכן נראה להקל בפשיטות ואפשר לצרוך את השמן הזה.

רפואה שלמה