חיסכון לילדים

שאלה:

שלום וברכה
אנחנו משתדלים לחסוך כול חודש סכום נכבד מאוד לחתן את הילדים
{הכסף לא מגיע מכספי מעשרות}השאלה עד כמה צריך להשתדל בדבר
לאור העובדה
שההכנסות שלנו לא גבוהות ולשם החיסכון אנחנו נאלצים להידחק מעט וממליא הכסף לא יספיק לקנות דירה או חצי דירה לכול הילדים ?
תודה וברכה

תשובה:

זו ההשתדלות הכי נכונה והכי הכרחית, וכל אדם נבון עושה כך [גם אני הקטן משתדל..]. נכון שהכסף הזה לבדו לא יתן לך את החתונות, ועדיין נזקקים להלוואות, אבל זה נותן איזה שהוא הון עצמי התחלתי, מה שמאפשר לך שההלוואות יהיו סבירות ואפשריות יותר עד כמה שניתן, וככל שתחסוך יותר יהיה קל יותר לכלכל את צעדיך באותם ימים שמחים בעז"ה.