Ocd

שאלה:

שלום כבוד הרב
אני סובלת כבר כמה שנים ממחשבות רעות יש לי ocd
פתאום יש לי מחשבות לא רצויות על נדרים ואני מפחדת לעשות פעולות יומיומיות בגלל זה זה מפריע לי אפילו באוכל אפילו אם אנשים אומרים לידי בלי נדר אז אני נבהלת רק מהמילה וחושבת שאמרתי מילה כזאת ומבטלת את עצמי ולא יוצאת מהבית אפילו האם אני צריכה להתייחס למחשבות אלו ולעשות התרה ?
אני ממש סובלת מייסורי נפש ואני מפחדת שזה ירחיק אותי מהדת אשמח לתשובתכם ועזרתכם תודה

תשובה:

כל הנושא של נדרים לא קיים אצלך, וגם אם תנדרי מהבוקר עד הלילה ובכוונה צלולה, זה כלום לא חל ולא שום דבר.

ברכה והצלחה