קניית ספרים

שאלה:

שלום רב, אני בן 14(ליטאי) וברצוני להשתמש בכספי בר-מצווה לקניית ספרי קודש, רציתי לדעת באיזה נושא יותר כדאי להתמקד בקנייה (לקנות יותר הלכה מאשר מוסר וכו') וכן האם מועדפת התמקדות על סטים גדולים וכללים (מקרואות גדולות, אגרות משה,משנ"ב וכו') מאשר ספרים יחידים וקטנים. (נ.ב. אין לי חפץ להתמקד במטרת האדם בחייו, השמות הקדושים, קבלה וכו'). תודה רבה.

תשובה:

שלום ידידי הצעיר! אלה מעלה במעלות התורה ותהיה תלמיד חכם.

מה שהכי חשוב זה לקנות ספרים שחשוב שיהיו בבית ומשתמשים בהם בדרך כלל גם בבית, כמו מקראות גדולות, משנה ברורה, שמירת שבת כהלכתה ועוד ספרי הלכה מסוג זה, ספרים על פרשת שבוע. והכי חשוב, לפי נטיית לבך!

בהצלחה