כיבוד אם על חשבון כיבוד אב?

שאלה:

אבא שלי חולה במחלה לוקח כדורים .
אמא שלי רוצה לנהל את הבית בצורה כזו- תנקה ,תכבס ? יהיה לך, לא תנקה לא תכבס לא תעשה איתי שותפות לא תפרגן לי באהבה -לא יהיה לך!
הזוגיות שלהם תמיד הייתה לא נעימה, אבל עכשיו אבא שלי באמת הגיע למצב קשה.
אני הבת הבכורה שלו-אני מוכנה לכבס לעשות קניות להביא לו דברים…. אמא שלי לא מוכנה שאני יעשה את זה זה מתסכל אותה-היא אומרת שזה מפריע להם בזוגיות.
בשבת אבא רצה משהו והיא אמרה שלא צריך לקנות.
כי היא רוצה להכין את זה בעצמה- למרות שאבא שלי מעדיף את המוצר קנוי ולא אפוי.
האם אני אמורה להקשיב לה ולקחת צעד אחורה?
או להקל עליו בסבל שלו?

תודה לרב..

תשובה:

שלום וברכה

שאלתך כואבת מאוד. בודאי יש לעזור לאבא במה שהוא צריך, אם זה נקיון או כיבוס וכדומה. אבל יש להזהר לא להכנס במה שבאמת נוגע בזוגיות. כלומר, אם אבא מעדיף את הקנוי על פני מה שאמא מכינה, שימי לב שיש בזה גם משהו מעליב קצת… אז בזה אל תכנסי, אבל סתם עזרה טכנית שאבא צריך ואמא מעדיפה "לחנך" אותו והוא זקוק לעזרתך, יש לעזור לו. אבל העיקר לעולם לא להכנס לויכוח עם אמא ובכלל לא להכנס בין ההורים, רק טכני, אבא זקוקו למשהו עושים.

שבוע טוב ובשורות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הרב,
    עצם זה שאני מכבסת או מנקה באופן אישי לאבא , זה בעינה הפרעה בזוגיות.
    בעינה אני אישה ולא הבת שלו.
    והיא רוצה להיות האישה היחידה בחייו.

  2. קודם כל זו שגיאה שיש להסבירה לה, ובכל מקרה אם היא מזניחה את צרכיו יש לעזור לו, ואם זה לא נוח לה אז שתנהג בו כמנהג אשה בבעלה. שוב בדברים קטנים אל תכנסי, אבל אם יש הזנחה, יש לסייע לו.