הסרת שערה מהחליפה בשבת / נטילת ידים על דשא סינטטי / הכנת קפה בשבת

שאלה:

האם מותר להוציא שערה מחליפה בשבת

האם מותר לעשות נטילה על דשא סנטטי

האם מותר מהמיחם לקפה ישירות

תשובה:

שלום וברכה

השערה היא מוקצה ולכן עדיף שלא לקחת אותה ביד אלא לנשוף עליה בפה, אם זה לא מסתדר וזה מפריע במראה מאוד, ניתן להסיר כדין גרף של רעי. אין בזה ענין של כיבוס כיון שזה על החליפה ולא ליכלוך ממש.

אם מים לא מגיעים בכלל לאדמה מותר.

הקפה כיון שהוא נמס [או קלוי ואינו מבושל] אסור לערות עליו מהמיחם, אלא מערים מים לכוס ואז נותנים עליהם את הקפה [ואם זה קפה שרק קלוי ולא קפה נמס, למנהג בני אשכנז נמנעים מלהשתמש בו בשבת, ולספרדים יש להקל עדיף בכלי שלישי].