המצב בארץ

שאלה:

שבוע טוב כבוד הרב!
ברצוני לשאול שאלה אודות המצב שלנו שנהיה יותר ויותר חסר אונים במדינה. מה תפקידינו כאנשים דתיים בכל המהלך הזה? איך השם מצפה מאיתנו שנגיב על זה בחיי היום יום?

תשובה:

המצב שלנו לא נעשה חסר אונים חלילה, יש קושי בטחוני כרגע שיש לטפל בו, יש הרבה קושי רוחני כרגע שיש להתפלל עליו ובכלל לצפות לגאולה, אבל למה חסר אונים? 2000 שנות גלות המצב היה גרוע לאין ערוך, צריך הרבה להודות לה' על יכולתנו לגור כאן ולקיים כאן חיים שמחים מלאים וגדושים בעשייה תורנית, בבתים מלאי כל טוב. שובף יחד עם זה לא לגמור להתפלל על הגאולה השלמה.

שבוע טוב.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. אם יורשה לי להוסיף…
    אולי אני הקטן לא מבין, אבל לכאורה הכל כתוב בפרשה שיצאנו ממנה עכשיו וברש"י שם.
    אם רוצים שלום אמיתי ופתרון טוב לכל הבעיות זה להיות עמלים בתורה ולקיים את רצון ה'.
    ככל שנעשה את זה ונגרום לאחרים לעשות כך המצב ישתפר כמו שכתוב בתורה.