ניגוב ידיים אחרי נטילת ידיים ללחם

שאלה:

היי
האם חייבים אחרי נטילת ידיים ללחם, לנגב את הידיים באיזה משהו? ואם אין לי משהו לנגב בו מה לעשות? האם מותר לנגב בבגדים שלי?

תשובה:

יש חובה לנגב ואין לנגב בבגדים, יש לדאוג שיהיה במה לנגב, ואם אין, יש להמתין שיתייבשו, ובאופן זה יש ליטול בהרבה מים שלא יהיו מים טמאים על הידים.

מקורות:

ראה שו"ע סי' קנח סעיף יב ומשנה ברורה שם שני הטעמים לחיוב הניגוב. וראה שם שו"ע סעי' יז שלכתחילה לא יתן להם להתנגב לבד אלא ינגב במגבת. על כך שאין לנגב בבגדים כי זה קשה לשכחה, ראה משנה ברורה שם ס"ק מה בשם התשב"ץ. בשמירת הגוף והנפש הביא שיש שהסתפקו אם הבעיה היא רק בבגדים שלו או גם של חברו ואם רק בבגד שאדם לבוש בו או גם שהסירו מעליו.