נעלי עקב בשבת

שאלה:

מותר לשים עקב בשבת?

תשובה:

אני מניח שהאשה מתענגת על נעלים אלו שבכך היא נראית טוב יותר וזה שווה לה ומצדק האי נוחות שבענין, לכן ודאי מותר.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. שימוש נורמלי של בני אדם בנעליים זה דבר מקובל שלא ניתן לאסור ביחסי שכנות, מה גם שבדרך כלל לא הולכים בהם בבית זמן ממושך זה הרי לא נוח…

  2. מה בנוגע לצניעות? איפה הגבול של עקב צנוע ללא צנוע?
    מה נאמר על כך ב"עוז והדר לבושה"? (למרות שאני חושב שיש קצת בעיה בספר הזה אבל אני לא אפתח את זה)
    בספר "הלבוש כהלכתו" נכתב שעקבים שמושכים עניים זה בעיה…
    העקבים הגבוהים (כמובן מושך עניים) שלא פעם נשים "חרדיות" הולכות בהם זה צנוע? יש מישהו שמתיר דבר כזה? (בגלל שזה תופעה כל כך נפוצה אני התחלתי להתבלבל אולי באמת יש היתר לזה..)

  3. עקב גבוה במיוחד אינו נאה, ראה שם עמוד 329. אינני יודע לתת בזה הגדרות ברורות, יש גובה שמקובל ואינו מושך עיין ולפעמים אשה מרגישה צורך בכך כי בעלה גבוה מאוד והיא נמוכה, הכל לפי מה שמתקבל.