הגומל אחרי ניתוח

שאלה:

שלום רב,
בשעה טובה ילדתי בן לפני שבועיים וחצי בניתוח קיסרי.
בברית רציתי לברך הגומל ות"ח שנכח בברית אמר לי שמאחר ונולד בניתוח וטרם חלפו 30 יום לא ניתן עדיין לברך הגומל.
מצד שני אני מבינה שאחרי 30 יום לא ניתן לברך הגומל.
שאלתי:מתי אני יכולה לומר הגומל?האם בשבת הקרובה?או עלי להמתין שיחלפומ30 יום?

תשובה:

הוא כנראה לא דייק, אדם שהחלים מניתוח אינו צריך להמתין ל' יום, כמבואר במשנה ברורה בסי' ריט ס"ק ב, הנושא הוא עד מתי אפשר לברך, שבזה יש אומרים שלאחר ל' יום כבר אי אפשר לברך, ולמעשה כל עוד הנס נזכר היטב לכולם מותר לברך גם לאחר ל' יום. לכן הטוב יורת אדרבה לא להמתין עד ל' יום אלא לברך קודם.

מזל טוב ורוב נחת.