תלייה במכה בדם שנמצא בג"י ראשונים בבדיקה פנימית

שאלה:

שלום וברכה,
האם ניתן להקל (לאשכנים) ע"י תליה במכה שמוציאה דם בכתם שנמצא בבדיקה פנימית בתוך שלושה ימים ראשונים לשבעה נקיים?
(כי שאלנו רב והיקל בזה וכמדומני שכן נוהגים הרבה פעמים, אך לכאו' תמוה, דנהי דנסמוך על רמ"א בסי' קצו סעי' י' ודלא כש"ך שם, אבל בשו"ת רע"א בסי' ע"ח כתב שגם לרמ"א אין להקל אלא בכתם ולא בבדיקה פנימית, [אם כי לכאו' מסברא יש להשיב ע"ז, שמסוף דברי הד"מ משמע דתופס דכל דין זה דג"י הוי חומרא וא"כ נראה דיש להקל גם בזה, וגם שיש סוברים דבדיקת עד הוי דרבנן, אבל לא מצאתי בספרים מפורש להקל בזה, אשמח לדעתכם בזה, ואם ידוע לכם עוד מקורות בעניין])
בתודה רבה

תשובה:

כנראה הסיבה לכך היא כמו שכתב בשיעורי שבט הלוי שם, לפי שהרבה פעמים ניכר על המראה שהוא דם פצע, המירקם שלו טרי ובהיר יותר וניכר שאינו הפרשת של הרחם, או שהוא תמיד במקום מסויים בעד ושאר ההפרשה טהורה ועוד סימנים הניכרים לעין רב מומחה. כמובן כל הסימנים מועילים רק כשיש מכה שידוע שמוציאה דם.