עונשי שמים ומשמעותם

שאלה:

לא נראלי שהקדוש ברוך הוא יכול לעשות כאלה דברים.
אדם שחטא ויש חטאים שדינם גינהם ויש גם כף הקלע. התיאורים של הדינים האלה נוראים איך ה' מסוגל לעשות כזה דבר. נשמע לי מאוד מוזר

תשובה:

אם היית יודע איזה חסד עצום זה עם האדם שהוא נכנס לגיהנום היית מבין היטב! העונש שתכליתו כפרה וצחצוח הנשמה כדי שתהיה מוכנה לנחול את השכר הנצחי וחיי העולם הבא, הוא כלום לעומת גודל השכר! על שכר העולם הא אמרו חכמים יפה שעה אחת בעולם הבא מכל חיי העולם הזה. עין לא ראתה אלוקים זולתך! רק צריך להיות ראויים לכך, וכאן באה הכפרה בגיהנום.