עודף שנשאר בידי המורה

שאלה:

בסד
שלום לכבוד הרב,
עשיתי שיעורים פרטיים לתלמיד בחודש ינואר השנה ואז נשאר לו אצלי עודף של 20 שח לשיעור הבא, מאז אני שולח לו הודעות שיבוא לקחת אותם ,הוא הגיב פעם אחת שיבוא לקחת ומאז לא הגיב.
האם יש אפשרות לתת את הכסף לצדקה וזהו במקום שיהיה פה גזל,כלומר מה הפתרון למצב הנ"ל?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

אסור לשים את הכסף בצדקה – הכסף הוא של התלמיד ולא שלך.

הכסף שנמצא בידך אינו גזל כיון שהודעת לתלמיד והתלמיד לא בא לקחת, וכשיבוא לקחת תתן לו את הכסף, ואם לא יבוא זה אשמתו, ואין עליך איסור גזל. אבל לתת לצדקה – אסור.

בהצלחה.