סמכויות ועד בית בהוספת יח"ד

שאלה:

מה הם סמכויותיו של ועד בית? האם הוא יכול לחתום לשכן שבונה בקומה אחרונה שרשאי לבנות יחידת דיור? וא"כ האם לפני שחותם צריך לשאול את כל השכנים או מספיק רוב שכנים?

תשובה:

שלום וברכה,

וועד הבית ממונה על ניהול ותחזוקה של רכוש המשותף. ועד הבית לא ממונה על הוספת יח"ד לבית משותף.

אם הדייר העליון רוצה להוסיף יח"ד, אם בונה על החלק של הרכוש המשותף – גג או חדר מדרגות – צריך את רשות כל השכנים ולא מועיל הסכמה של וועד הבית. ואם מדובר בשטח פרטי שלו, מותר להוסיף יח"ד כשבונה בשטח הפרטי או מפצל את ביתו לשניים, ואין צריך רשות מדיירי הבניין.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יישר כח.
    מסוף תשו הרב הבנתי שאם אדם בונה בשטח פרטי שלו רשאי אף לחלק את הדירה שלו לכמה יחידות דיור מבלי ליטול רשות מן השכנים, האם כדי להרבות דיירים בבניין לא צריך את הסכמת השכנים?