לשלם בתח"צ לחברה אחרת

שאלה:

א. נסעתי עם כמה ילדים בתחבורה ציבורית, בירושלים, בחברת סופר בוס, ואח"כ בתוך שעה וחצי המשכתי באגד, ולא שילמתי עליהם כי הרב קו היה ריק, ולאחר מיכן שילמתי רק בחברת אגד (היתה איזה טעות) האם נחשב תשלום שהרי הכל הולך למשרד התחבורה .

תשובה:

שלום וברכה,

תשלום לחברה אחרת מועילה מאחר והתשלום עובר למשרד התחבורה. לכתחילה היה עדיף לשלם לאותה חברה כיון שהם מקבלים בונוסים על נוסעים, אבל בדיעבד שכבר שילמת התשלום מועיל גם לחברה אחרת.

בהצלחה.

מקורות:

התשלום הוא למשרד התחבורה, ולכן אם שילם לחברה אחרת השיב את החוב. והעובדה שהפסיד את הבונוסים לא מחייב לשלם שוב כיון שלא תמיד יש את הבונוסים וגם שהבונוסים זה עסקה של משרד התחבורה והחברה ולא קשור ללקוח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מי שיש לו ברב קו חופשי יומי.
    ובאחד הנסיעות שנסע לא תקף את הרב קו.
    האם גם בכה"ג מכיון ששילם למשרד התחבורה לא צריך לשלם לחברה?

  2. בדיעבד אם לא תיקף אינו חייב לשלם כיון ששילם על הנסיעה ברכישת חופשי חודשי. אבל לכתחילה אסור לנסוע ללא תיקוף משום שאסור להעביר על דעת בעל הבית.