השתתפות בכנס חילוני לעידוד לימודי מדע

שאלה:

אבא-חילוני של יהודי-דתי-שחזר-בתשובה,
מבקש מהבן-הדתי שלו
שיבוא איתו
למספר-שעות ל-כנס בנושא:
"לימודי-מדע-ואסטרונומיה".
-ברור-לכל שקיימת בכנס-הזה אג'נדה-חילונית,
שמנסה לעודד-ישראלים ללמוד-מדע,
-גם בלי שהם יודעים-תורה-ומצוות,
= שמציגה את לימודי-המדע כערך-העליון-ביותר. ולא-מזכירה בכלל את חשיבות-לימוד-התורה
-וקיום המצוות.
-רוב/כל משתתפי הכנס
הינם חילונים.
-האם הבן-הדתי
מוכרח-להסכים
להיות נוכח בכנס כזה?
-או שהבן-הדתי צריך-להשתדל-מאוד
לכבד ולירא את אביו,
-ואם אביו חפץ שהוא יבוא איתו לכנס הזה,
-אז הוא מוכרח-להשתדל-מאוד כן-לבוא,
-למרות תוכן-הכנס הבעיתי.

תודה,

תשובה:

שלום וברכה

קשה לתת תשובה ברורה לשאלתך, עצם הרעיון של כנס בעד לימודי מדע אינו בהכרח סותר את התורה, טעות לחשוב שיש סתירה בין תורה למדע, אני מכיר אנשים יראים ושלמים שמתמחים בפיזיקה וביולוגיה וכל שאר מדעי הטבע, אחד השקרים הגדולים של האתיאיסטים למיניהם, הוא שכביכול המדע מוכיח או מוביל לכפירה במציאות ה', זה שקר. כל המדע האמפירי אין בו נגיעה קלה אפילו כנגד היהדות. השערות אבולוציה ואחרות הן פילוסופיה כפרנית אך לא מדע אמפירי, והרבה יש להאריך בזה. הבעיה בכינוס הזה בעיני הוא יותר הפריצות שמן הסתם תהיה שם, כנס מעורב גברים ונשים ובימי הקיץ וכו', זו לא אוירה מתאימה ליהודי. כדאי להסביר זאת לאבא בצורה נעימה, ובכל מקרה יש להתייעץ לגופו של ענין.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ברור לי שמצד-האמת
    אין-סתירה-בין-התורה-למדע.
    ואני מכיר קיימים יהודים אורתודוקסים שהם מדענים.
    -אבל כאן די-ברור שרוב המשתתפים מחזיקים בדעה-השקרית שכן-קיימת-סתירה.
    וחושבים שלימודי-המדע
    -עליונים-וחשובים-יותר
    מלימוד-התורה וקיום-המצוות.
    -האם זה לא מוסיף באיסור
    להיות נוכח באירוע כזה ?

    תודה,