לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הפסק אויר בין בית המזוזה למזוזת הדלת

שאלה:

בית מזוזה- יש מעין מבחנה מזכוכית, מעין שפופרת מזכוכית והשפופרת יושבת, נתפסת מלמעלה ולמטה בתוך 2 תושבות.
השאלות: 1. בפועל השפופרת ניתנת לסבוב. לא הדוקה בתוך התושבות. (אין חשש נפילה!! אך כן ניתן לסובב) – האם יש בכך בעיה? האם זה נקרא שאינה קבועה??
2. ראיתי באתר שלכם- דיון לגבי מרחק אויר מהמשקוף- אני מניח שאכן מדובר בבית מזוזה מעין זה. האם אכן כן? ואם כן- האם גם מחמת כן עדיף להחליף את בית המזוזה?
3. במקרה בו מחליפים את בית המזוזה בלבד- האם יש לברך? (האם זה תלוי בשיטות האם אכן בית המזוזה עד עכשיו לא היה טוב?)

תשובה:

אכן לכתחילה כדאי להמנע מהפסק אויר בין המזוזה למזוזת הדלת, ואם הוא קיים, לא צריך להחילף, אפשר פשוט למלא את האויר בסיליקון וכדומה, אין לברך שוב כיון שזו חומרא, אבל כן להוציא את המזוזה מהבית ולהכניס שב לאחר המילוי בסיליקון.

מה שזה מסתובב אינו חסרון.

מקורות:

ראה שו"ת מהרש"ם ח"ד סי' קלח, שו"ת דברי מלכיאל ח"ה סי' סה, שו"ת מנחת יצחק ח"י סי' צה, שו"ת שבט הלוי ח"י סי' קפב, שו"ת תשובות והנהגות ח"א סי' תרמב.